Onze impact

“Impact zit voor ons in de kleine successen die mensen helpen om te bewegen richting duurzaam werk.”

 

WEB streeft naar een maximale impact op de loopbanen van werkenden en werkzoekenden die binnen onze verschillende projecten gecoacht worden.

De maatschappelijke impact van een uitgevoerd traject is complex om te meten, omdat deze impact zich vaak op verschillende levensdomeinen situeert; niet alleen op het domein werk. Zo is het mogelijk dat mensen na een coaching door WEB meer zelfvertrouwen hebben, naar een betere woonsituatie kunnen gaan, een gevoel van persoonlijke groei hebben of bijvoorbeeld een groter netwerk uitgebouwd hebben.

Het is moeilijk om deze brede impact in kaart te brengen. Daarnaast reikt onze impact verder dan de duurzame job waarin heel wat trajecten eindigen. Daarom willen we graag een beeld schetsen van een aantal kleine successen die mensen helpen om te bewegen richting werk. Dit illustreert voor ons de impact die WEB heeft op de loopbaan van mensen.

Deze successen geven we weer volgens de verschillende fasen van een traject dat een deelnemer bij WEB doorloopt: oriëntering, coaching richting werk(plekleren), werk(plekleren) en coaching op de werkvloer.

Werkgevers  hebben steeds meer moeite om vacatures ingevuld te krijgen en zijn zich er van bewust dat ze het aanwezige arbeidspotentieel in al zijn diversiteit en variëteit moeten benutten om te kunnen blijven draaien. Naast de noodzaak, merken we dat ze ook meer en meer inzien dat inclusief ondernemen loont. Medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt kunnen bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen en dus waarde toevoegen. WEB en I-Diverso ondersteunen deze bedrijven en organisaties om effectief te komen tot het in dienst nemen van iemand met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.