WERK(PLEKLEREN)

 

De deelnemer ervaart dat zijn competenties gegroeid zijn, heeft een succeservaring opgedaan en staat een stap dichter bij duurzaam werk dankzij een goede match tussen werkzoekende en (leer)werkplek.

 

Vormen van werk(plekleren)

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Van gyprocplaatser naar klusjesman

B. is een man van 44 jaar. Hij heeft steeds als schrijnwerker en gyprocplaatser gewerkt, maar omwille van een zware knieoperatie is een job in de bouwsector niet meer mogelijk. B. is 4 jaar werkzoekend en heeft zich gesetteld in deze situatie. Hij heeft de rol van huisvader op zich genomen.

Tijdens de coaching gesprekken wordt het duidelijk dat B. enkel in dagdienst wil werken en een goede balans werk-privé erg belangrijk vindt. Hij wil graag als koerier werken, maar deze jobs zijn beperkt. B. heeft zelf niet veel concrete voorstellen voor het vinden van een geschikte stageplaats. De coach gaat actief op zoek naar een leerwerkvloer.

B. mag starten met een werkervaringsstage van 6 maanden als klusjesman en onderhoudsmedewerker bij Sport Vlaanderen. Dit blijkt een perfecte match. B. bloeit helemaal open op deze stageplaats, hij past binnen de bedrijfscultuur en zijn balans werk-privé wordt gerespecteerd. Na 4 maanden wordt zijn werkervaringsstage vroegtijdig beëindigd en krijgt hij een contract van bepaalde duur dat zal overgaan in een contract van onbepaalde duur wanneer een andere collega op pensioen gaat.